Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Oldalak

Címkék

100000 kattintás (1) 2012. októberi statisztika (1) A beszédfejlődés feltételei (1) a jegyzeteim célja (1) Adaptációs kézikönyv (1) ajak- és nyelv gyakorlatok (1) Ajak-és nyelvgyakorlatok (2) ajánlás (1) alapozó terápia (1) arcfejlődés (1) beszédészlelés (2) beszédfejlesztés (1) Beszédfejlődés (1) beszédhang-hallás(G-O-H) (1) beszédmegértés (1) burgonya (1) ceruzafogó (1) cumi és beszéd (1) dadogás (1) Dévény módszer (1) diszfónia (1) diszgráfia (2) diszkalkulia (2) diszlexia (1) dominancia (1) egyensúly és tanulás (1) előkészítő időszak (1) Fejlesztés 0-3 éves korig (1) fejlesztő játékok (2) fejlődés (1) felhívójelek csecsmőkorban (1) finommmotorika (1) finommotorika (3) fonológiai tudatosság (1) G-O-H vizsgálat (1) GMP diagnosztika (1) Gondot jelző tünetek (1) grafomotoros fejlesztés (1) hadarás (1) Hallás (2) Hallás ellenőzés otthon - Lullenstyd.com (1) hallási figyelem (1) hasznos linkek (1) helyesírás fejlesztése (1) idegrendszer (1) IKT-s eszközök (1) Influenza - D vitamin (1) iskolaérettség (2) Iskolaérettség - képességterületek (1) Iskolára készítés (1) Játék vásárlás (1) képességek (1) kéz finom motorikájának fejlesztése (1) Kezeletlen pöszeség (1) lateralizáció (1) letöltések (1) letölthető anyagok (1) Linkek (1) logopédiai gyakorlatok otthonra (1) logopédiai szűrés tapasztalatai (1) logopédus feladatai (1) logopédus vagy fejlesztő pedagógus (1) magzat fejlesztése (1) megkésett beszédfejlődés (1) Mit olvastatok legtöbbet? (1) mondóka (2) mozgás-beszéd (1) mozgásfejlesztés (1) mozgásfejlődés 0-24 hónap (1) myofunkcionális tréner (1) neuropszichológia (1) nevelési 10 parancs (1) nyelvi fejlődés (1) nyelvlökéses nyelés (1) Nyelvlökéses nyelés és az arcfejlődés kapcsolata (1) Olvasottsági statisztika (1) orrmandula (1) papilla incizíván (1) Poetz kezelés (1) Pösze terápia (1) pöszeség (1) pöszeterápia (1) primitív reflexek (1) prizmás szemüveg (1) Proetz (1) rágógumi (1) rekedtség (2) Rendellenes fogsor okai (1) Ringatás-bölcső (1) softverek (1) szabálytalan fogak (1) szájlégzés (3) szakirodalom (3) szakmai tevékenység (1) SZÓL-E? (1) szopás és a nyelv (1) szoptatás (1) szoptatás és fogszabályozás (1) szülés (1) tanév eleji vizsgálat (1) tanulási nehézség (1) tanulási zavar (1) táplálkozás (2) Táplálkozás: a tej (1) Táplálkozás: vigyázz (1) testközépvonal (1) testséma fejlesztése (1) Tünetek 5-7 éves korban (1) Tünetek 7-12 (1) Tympanometria (1) Ujjszopás (2) Ujjszopás következménye (1) vesztibuláris rendszer (1) zenei nevelés (1)

2014. január 6., hétfő

Programozott szülés



Programozott szülés

http://thesecret.hu/blogok/kazsu/programozott-szules





 Néhány napja olvastam, hogy sokan előnyben részesítik a programozott szülést. Van aki előre megbeszéli az asztrológusával, orvosával, hogy mikor és hogyan jöjjön el a nagy nap.


A születendő gyermek mit sem sejt erről ( bár ki tudja??) és ki van téve mások elgondolásainak.

                 Sok oka van annak hogy valaki nem mer, vagy nem akar természetes módon szülni, pedig lehetősége lenne rá.

Sok anyuka fél a fájdalomtól, és nem akarja azt érezni, vagy átélni azt a csodálatos élményt, ami a saját gyermeke születésével jár. Inkább jobb esetben érzéstelenítőt kér, vagy ami még rosszabb, altatást, hogy ne is tudja mi történik vele.

                   Az anyukák arra nem is gondolnak, hogy a saját gyermeküknek érzéstelenítés nélkül kell megszületni. Neki végig kell szenvedni a szűk szülőcsatornában való áthaladást, hosszú órák munkája ez neki is, nem tud elmenekülni ebből a helyzetből, nem csillapítják a fájdalmát, félelmét, nem fogja a kezét senki, mégis sikeresen túl lesz ezen az ismeretlen utazáson.

Legszerencsésebb az a szülés, amikor az anya egészséges, a baba is az, és a kilenc hónap elteltével magától indul meg a szülés.


Lehetnek a természetes szülésnek egészségügyi akadályai is. Ebben az esetben természetesen meg kell könnyíteni a szülés lefolyását, hogy az se az anya, se a gyermek életét ne veszélyeztesse.

A legrosszabb választás véleményem szerint a programozott szülés. Ha a fájdalomtól való félelem, vagy az orvos szabadságához igazított a szülés, vagy egyéb ezoterikus szempontok játszanak közre, pl. egy asztrológus kiszámítja mikor kedvező a születés, az szellemi szempontból szerencsétlen választás lehet, aminek a következményei még nem ismeretesek.


Idő előtt császármetszéssel kioperálni egy gyermeket indokolatlanul, beleavatkozás a természet törvényeibe. Nem lehet ok az, hogy valaki félti a testét, vagy meg akarja kímélni magát a szenvedéstől.Anyának és gyermekének ez közös munka, az együtt töltött kilenc hónap terhesség ezzel az eseménnyel zárul. A születés szép, és egyben szenvedéssel teli. Ne avatkozzunk bele a saját elgondolásaink szerint ebbe is, mint sok minden másba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése